Management coaching; hoe wordt ik een mensen-manager? - Kom Op eigen koers, Amersfoort

Op eigen koers
Ga naar de inhoud

Management coaching; hoe wordt ik een mensen-manager?

Diensten > Management coaching
Management coaching
Van manager naar coachend en dienstbaar leider

Het managen van je eigen gevoel is onontbeerlijk voor dienstbaar leiderschap en gezond ondernemerschap.
Management doe je niet alleen met je verstand; doe het met ziel en zakelijkheid. Je eigen persoonlijke ontwikkeling is daarmee faciliterend voor de ontwikkeling van je bedrijf. Pas als je het hart voelt, kan je voelen of het klopt.
Verzorgd door: Paul van Beuzekom

Zoek je begeleiding voor je medewerkers: zakelijke coaching
)

Leren leiden met ziel en zakelijkheid
Als je manager wordt begin je meestal met het managen op inhoud en procedures. Beheers je dat goed dan komt er een moment dat je verder wilt. Merk je daarbij dat je werk steeds holler lijkt, meer en meer mechanisch en procedureel aanvoelt, steeds meer energie kost en steeds minder bevrediging geeft? Dan wordt het tijd voor een ontwikkelingsstap naar het coachend leiderschap waarin je ook je eigen betrokkenheid en je passie leert inbrengen. Waarin je wat van je behoefte aan controle en beheersing prijs geeft en het voordeel van verbondenheid kan gaan proeven. Waarin je niet meer in je eentje de kar moet trekken, maar dat met elkaar doet. Hierdoor krijgen jouw competenties, betrokkenheid, creativiteit en bezieling meer de kans. En dat straalt uit naar je team. Dit nodigt je medewerkers als vanzelf uit hun eigen-wijze bijdragen ook te leveren. Je eigen persoonlijke ontwikkeling is daarmee faciliterend voor de ontwikkeling van je bedrijf.

Opzet van managementcoaching
Enerzijds draagt de coach de specifieke cognitieve kennis aan die van belang is om een beter zicht te krijgen op de leersituatie van de manager. Anderzijds krijgt de manager methoden aangedragen die hem in staat kunnen stellen affectieve kennis te verzamelen en zijn emotionele intelligentie gerichter toe te passen. Doel is dus meer kijk te krijgen op situaties die je lastig vindt en te zien wat je doet en hoe bepalend je niet-rationele inschatting is voor de uiteindelijke beslissingen die je neemt. Daarbij is het nodig om met name te leren omgaan met lastige emoties. Doel is beter met de voeten op de grond, meer zeggingskracht over jezelf, waardoor je beter in staat bent je leven en je werk zó in te richten dat het je past. De situaties die worden ingebracht zijn telkens de aanleiding voor het werk dat we doen. Waar het om gaat is  leren om, beginnende bij die uiterlijke aanleiding, dieper te kijken naar wat er nou eigenlijk aan de hand is. Daarvoor is nodig dat je bereid bent om stil te staan bij wat er is en te kijken naar wat er nou eigenlijk aan de hand is. Het wordt een ontdekkingstocht.

Uw persoonlijk coach is Paul van Beuzekom.

.............................................................................................................................................
Als het bovenstaande je aanspreekt , nodigen we je uit voor een oriënterend gesprek, een intake.  Een intake duurt in de regel 1½ uur. Bel ons gerust. Zie onze "bereikbaarheidsgegevens". En kijk eens wat er nodig is ter voorbereiding van een intake.
Zie ook:


Terug naar de inhoud