Routebeschrijving - Kom Op eigen koers, Amersfoort

Op eigen koers
Ga naar de inhoud

Routebeschrijving

Wie zijn wij?


In onze straat is er in het algemeen voldoende parkeergelegenheid.
Routebeschrijving naar de Vondellaan 43 3818WN Amersfoort

Parkeer niet in onze laan, want parkeervergunning nodig. Zoek een parkeerplekje in de wijk achter ons huis.

 1. Vanuit Zwolle / Harderwijk naar Amersfoort. Je rijdt op de A28 naar Amersfoort. Ga eraf bij de afslag Amersfoort-Zuid. Je komt dan bij een T-kruising met stoplicht. Ga daar naar rechts, richting Amersfoort en volg deze weg. Zie verder punt 8.
 2. Vanuit Utrecht naar Amersfoort. Je rijdt op de A28 naar Amersfoort. Ga eraf bij de afslag Amersfoort-Zuid. Je komt dan bij een T-kruising met stoplicht. Ga daar richting Amersfoort en volg deze weg. Zie verder punt 7.
  Als je op de A28 in de file komt is er een alternatieve route. Neem dan de afslag bij Den Dolder of die bij Soesterberg. Aan het einde van de afslag kies je de weg over de A28 heen. En volg de provinciale weg DenDolder, Soesterberg, Amersfoort. Dan kom je na een aantal kilometer op een zeer ruime rotonde uit, de Stichtse Rotonde. Neem op die rotonde de tweede afslag, op de volgende rotonde de tweede afslag en op de derde rotonde de eerste afslag. Dan zit je in de Vondellaan.
 3. Vanuit de richting Arnhem naar Amersfoort. Ga op de A12 vanuit de richting Arnhem in de richting Utrecht. Neem  niet bij Ede de afslag van de A30. Dan moet je namelijk over het verkeersplein Hoevelaken rijden, waar bij zowat elk spitsuur files staan. Neem de afslag bij Maarsbergen. Kies aan het einde van de afslag de weg naar Woudenberg. Ga na de spoorovergang bij de eerste rotonde 3/4 rond (naar links dus). Ga enige kilometers verderop bij stoplichten naar rechts richting Amersfoort. Volg deze weg tot in Amersfoort. Zie verder punt 7.
 4. Vanuit Amsterdam (zonder files bij Hoevelaken kan je ook route 5 nemen). Neem op de A1 de afslag Amersfoort/Bunschoten (N199). Aan het einde van de afslag ga je op de rotonde linksaf: richting Amersfoort/Dierenpark. Blijf bij een aantal rotondes en stoplichten rechtdoor gaan, richting Dierenpark. Direct na de Praxis bij het stoplicht rechts, richting Dierenpark. Na het viaduct (over het spoor) bij stoplichten linksaf. Na het Dierenpark de overweg over, de bocht naar links meedraaien en bij het stoplicht rechts. Aan het einde van de weg linksaf, richting Ziekenhuis Meander. Na 200 meter kom je bij een rotonde die raar in elkaar zit. Je moet daar linksaf, richting Ziekenhuis Meander. Bij het naderen van die rotonde houd je de baan aan voor het rechtdoor gaand verkeer. Eenmaal op de rotonde houd je zodra dat kan de rechter (buitenste) baan aan om uiteindelijk ten opzichte van je oorspronkelijke richting linksaf te gaan. Rijd desnoods nog een rondje. Bij de volgende rotonde niet de eerste weg rechts (de Vondellaan) maar de tweede weg rechts (de Utrechtse weg) inrijden. Rijdt de eerste parkeerplaats op. Aan de andere kan ervan is de Vondellaan. Die loop je naar beneden af. Nummer 43 vind je bijna onderaan aan de rechterkant, vóór de volgende rotonde.
 5. Vanuit Amsterdam of Apeldoorn naar Amersfoort. Je rijdt op de A1 naar Amersfoort. Neem bij knooppunt Hoevelaken de afslag richting Amersfoort / Utrecht/Zwolle; je rijdt dan de A28 op in zuidelijke richting. Ga de A28 af bij de afslag Amersfoort-Zuid. Je komt dan bij een T-kruising met stoplicht. Ga daar rechts en volg deze weg. Zie verder punt 7.
 6. Te voet vanaf het station Amersfoort naar de Vondellaan. Dit is alleen een looproute die niet met de auto te volgen is. Als je uit de hoofduitgang van het station komt lopen, steek je over, recht op lage flats af, met onderin kantoren. Links daarvan loop je de Regentesselaan in. Volg de laan in een flauwe bocht naar rechts. Je komt dan bij een complex kruispunt waar het verkeer van zo'n zes richtingen aan kan komen rijden. Steek de Utrechtse weg over; dat is de grootste doorgaande weg op dit kruispunt. Ga rechts van Makelaardij Nefkens de P.C. Hooftlaan in. Loop rechtdoor het Da Costa Plein over en ga bij de T-kruising rechtsaf de Pieter Both laan in. Bij rotonde rechtsaf de Vondellaan in. Vierde huis links is nummer 43.
 7. Neem op de eerste (kleine) rotonde (het Borneo plein) de 2e afslag. Na de Albert Heijn (aan de linker kant) ga je bij de 1e stoplichten naar links. Je rijdt dan naar het Vondelplein, een kleine rotonde. Die steek je recht over. Vanaf het Vondelplein moet je ietsje naar boven om ons huis te bereiken. Na 20 meter links in de straat. Parkeer niet in onze laan, want parkeervergunning nodig. Zoek een parkeerplekje in de wijk achter ons huis.

    Terug naar de inhoud